Ionita

Marian

Pasiunea mea pentru artă a început cu mulți ani în urmă, încă de când eram mic copil. Singurele desene pe care le aveam în casă la acea vreme erau niște schițe făcute de unchiul meu, care era, la rândul lui, pasionat de desen. Încet-încet, am început să-mi exersez mâna, ajungând chiar să petrec ore întregi încercând să reproduc mașini pe care le vedeam în ziare și în reviste.

Pornind de la această pasiune și fiind și curios din fire, am încercat să văd dacă aș putea face și sculptură în lemn sau modelaj în lut. Am fost bucuros când am constat că îmi iese și mi-a placut extrem de mult pentru că am simțit că pot da formă lucrurilor foarte ușor.

Pentru că iubesc provocările, am zis să trec la etapa următoare, așa că am început să lucrez cu fierul. Fiindcă nu știam multe, am pornit cu pași mărunți, dar siguri și întâi m-am documentat temeinic. Am învățat cum se sudează, de ce aparatură am nevoie, căci pe atunci eram un novice și nu prea știam mare lucru. Cel mult știam, probabil, doar să dau un aft, dar nimic mai mult. Marea provocare a început când m-am apucat de ,,Predator”. Atunci am pornit în căutarea pieselor de la dezmembrări de la service-uri auto, de la prieteni, piesele schimbate de la mașini, lanțuri de biciclete și chiar și de la fier vechi.

Ce am făcut a fost să adun toate piesele, apoi le-am întins pe jos, moment în care deja în capul meu se învârteau rotițele – vedeam fiecare piesă cum se leagă una de cealaltă, astfel încât să-mi definească Predatorul. Mărturisesc că nu a fost deloc ușor, căci imediat după ce terminam, toată seara sfârșeam prin a mă gândi la cum să pun piesele următoare, cum să le îmbin, ca la final să obțin un corp uman .

Dorința și provocarea au fost atât de mari, încât am reușit să-mi demonstrez că dintr-o pasiune  pentru artă pot face atâtea lucruri minunate pentru voi, toți cei ce iubiți arta de orice fel.

P. S. Sper să credeți în visul meu și acest exemplu să vă motiveze și pe voi să vă urmați visul. Orice se poate împlini, oricât de greu sau de imposibil ar părea la început. Trebuie doar să vreți, să lucrați la obiectivul vostru și obstacolele care vă apar în cale să vă motiveze și mai mult.

“Dacă arta hrănește rădăcinile culturii noastre, societatea trebuie să îl lase pe artist liber să-și urmeze viziunea indiferent unde îl duce.”

John F. Kennedy

“Arta nu este un meșteșug, este transmiterea simțământului trăit de artist.”

Lev Tolstoi

Deschide Chat
1
Ai nevoie de ajutor?
Salutare,

Cu ce te putem ajuta?


PROGRAM OPEARTORI:
Luni Vineri
10:00 AM 18:00 PM
%d blogeri au apreciat: